Ekskursija iepriekš jāpiesaka. Pēc ekskursijas aptuveni 1 h jāuzgaida, kamēr izcepsies maize.
Ekskursijā iekļauts:
Ceptuves apskate gida pavadībā;
Stāstījums par ceptuves vēsturi un maizes tapšanas procesu, to vērtību;
Iespēja iepazīties ar latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijām;
Maizes, grauzdiņu un citu “Lāču” gardumu degustācija;
Katram sava maizes kukulīša veidošana un cepšana.
Maize Lāčos tiek cepta īstā, ar malku kurinātā krāsnī. Malka tiek kārtota tā, lai katram maizes kukulītim sāniņš ir sasildīts, garoziņa samīļota un viducītis pieķerts. Meistars ar vanaga aci sēž blakus un gaida - kad krāsns mute būs tuč tuč tik karsta, kā vajag.
Kad izcepsies, kad būs gana smaržīgs un gards, lai celtu Tev galdā.
Tā recepte, pēc kuras cep, ir meklēta tuvu un tālu.
Tas meistars, kas cep maizi, ir nolūkots ar sevišķi lielu sirdi un raženām rokām.
It viss ir dabīgs un īsts. No sirds.
Šeit patiešām dzīvo laimīgi kukulīši. Kas tos ēd, top laimīgs.
Jo tās jūtas, mīļumu un rūpību jau nevar noslēpt.
Nevar un viss.
Ekskursijā iekļauts:
Ceptuves apskate gida pavadībā;
Stāstījums par ceptuves vēsturi un maizes tapšanas procesu, to vērtību;
Iespēja iepazīties ar latviešu rudzu maizes cepšanas tradīcijām;
Maizes, grauzdiņu un citu “Lāču” gardumu degustācija;
Katram sava maizes kukulīša veidošana un cepšana.